Matematik

Ligning

15. januar 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg skal løse ligningen -2*x+3 = (4/3)*x+2

Jeg har prøvet at løse ligningen på 2 måder, men det er alligevel ikke rigtigt

Det burde give 0,30

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-01-15_18-25-08.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2018 af MatHFlærer

-2x+3=\frac{4}{3}x+2\Leftrightarrow {\color{Green} 3}\cdot (-2x)+{\color{Green} 3}\cdot 3={\color{Green} 3}\cdot \frac{4}{3}x+{\color{Green} 3}\cdot 2\Leftrightarrow -6x+9=4x+6\Leftrightarrow

-10x=-3\Leftrightarrow x=\frac{3}{10}=0.3

Du kan se jeg multiplicerer med 3 igennem ligningen for at få udryddet den brøk der.


Svar #2
17. januar 2018 af Stjerneskud2016

Men hvordan kan du gange 2 gange på hvert side. Skal man ikke kun gange en gang på en side af lighedstegnet?

Gymnasieteacher


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2018 af Mathias7878

\small -2x+3 = \frac{4}{3}x+2

\small -2x+1 = \frac{4}{3}x

\small 3\cdot (-2x+1) = \frac{4}{3}x\cdot 3

\small -6x+3 = 4x

\small 10x = 3

\small x = \frac{3}{10} = 0.3

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.