Matematik

Kan ikke finde ud af

16. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke finde ud af 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af Mathias7878

En tangent er en lineær funktion på formen y = ax+b

Du ved, at

\small a = \frac{dy}{dx} = \frac{y^2}{x^2}

dvs. hvis du indsætter dit punkt P(1,2) kan du finde a ud fra overstående

Det eneste, du mangler, er at isolere b hvilket du kan gøre vha formlen

\small b = y-ax

og dermed har du fundet tangentligningen 

- - -

 

 


Svar #2
16. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Kan det passe svaret er 4x - 2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2018 af Mathias7878

Ja, hvis du lige husker y foran, dvs. tangentens ligning er y = 4x-2 :)

- - -

 

 


Svar #4
16. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Men forstår ikke hvordan jeg finder b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2018 af Mathias7878

b i den lineære funktion? Det har du jo rigtig gjort, eller hvordan er du kommet frem til -2?

- - -

 

 


Svar #6
16. januar 2018 af carolinahansen1234 (Slettet)

Har fundet ud af det :) Mange tak ellers


Skriv et svar til: Kan ikke finde ud af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.