Matematik

Sammenhængen mellem e og 4^(1/2ln(2))

16. januar 2018 af Thanos (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har stødt på denne sammenhæng mellem Euler's tal e og udtrykket 41/2ln(2), at de giver det samme. Hvordan kan dette være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af peter lind

Det giver ikke rigtig nogen mening 4*e½ln(2) = eln(4)*e½ln(2) = eln(4)+½ln(2) = e2ln(2)+½ln(2) = eln(2)*5/2 = eln(2^5/2) = 25/2


Svar #2
16. januar 2018 af Thanos (Slettet)

Jeg tror du misforstod min udregning. Jeg kan se at jeg manglede nogle parenteser. Jeg vedhæfter et billede med udregningen.

Vedhæftet fil:e.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2018 af peter lind

Det var nu ikke det du skrev. 4 = eln(4) så potensen bliver ln(4)/(2ln(2)) = ln(4)/ln(4) = 1


Svar #5
16. januar 2018 af Thanos (Slettet)

Undskyld forvirringen. Tak for forklaringen.


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem e og 4^(1/2ln(2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.