Matematik

Opgave om eksponentialfunktioner

21. januar 2018 af aalborgpigencj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg har lige en opgave tilbage som driller mig rigtig meget - håber nogle lige kan hjælpe.

Når rotter lever under tilstrækkelige gode forhold, har en rottekoloni en fordoblingstid på ca. 50 døgn.

1. Brug oplysningen til at bestemme grundtallet i den eksponentielle udvikling.

- her ved jeg at 'a' er grundtallet, men kan ikke finde frem til svaret uden en funktion at gå ud fra

2. Hvis der er 10 rotter i en kloak, hvor rotterne har det godt - hvor lang tid går der så, før der er 1000 rotter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2018 af MatHFlærer

Brug, at

50=\frac{\ln(2)}{\ln(a)}\Leftrightarrow a=e^{\frac{\ln(2)}{50}}=2^{1/50}=1.014

Hermed har du din a-værdi. Prøv at regn resten af opgaven. :)


Skriv et svar til: Opgave om eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.