Matematik

kan det her passe? finde centrum og radius

23. januar 2018 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder lige med en opgave hvor man skal finde centrum og radius for cirklen med ligningen: 

x2-10x+y2+6y+18=0 

her for jeg centrumt til (-5, 3) og radius til at være √ 16

er det rigtigt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af Mathias7878

(x-5)^2-5^2+(y+3)^2-3^2+18 = 0

(x-5)^2+(y+3)^2 = 5^2+3^2-18

(x-5)^2+(y+3)^2 = 25+9-18 = 16

Dvs. du har regnet rigtigt.

- - -

 

 


Svar #2
23. januar 2018 af sandrai

Super! Også centrum?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2018 af Mathias7878

Nej vent. Centrum skal være 5,-3
- - -

 

 


Svar #4
23. januar 2018 af sandrai

Okay hvordan det

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2018 af Mathias7878

\small \textrm{fordi cirklens ligning er givet ved:}

                                                                  \small (x-a)^2+(y-b)^2=r^2

\small \textrm{dvs -(-) bliver til +, hvorfor det m\aa \ v\ae re -3 og ikke 3}

- - -

 

 


Svar #6
23. januar 2018 af sandrai

Når ja tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r cirkelligningen er:}
                                                    \small x^2+2dx+y^2+2ey+f=0
\small \textup{g\ae lder for centrum og radius:}
                                                    \small C=\left ( -d,-e \right )     \small r=\sqrt{d^2+e^2-f}


Skriv et svar til: kan det her passe? finde centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.