Fysik

Radioaktive stoffer og halveringstid

23. januar 2018 af solpige00 - Niveau: A-niveau

Ved ikke hvordan jeg kan komme frem til svaret i disse to opgaver. En der kan hjælpe? 
opgaverne er vedhæftede 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af Jegvedingenting

Måske kan denne tråd hjælpe dig lidt: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=723636


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2018 af mathon

5.

     \textup{3 timer er 4 halveringstider}


          A(t)=A_0\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{0{.}5}}}

          A(4\cdot T_{0{.}5})=A_0\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{4\cdot T_{0{.}5}}{T_{0{.}5}}}=A_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^4

          


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2018 af mathon

6.
          T_{0{.}5}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log\left ( \frac{A}{A_0} \right )}\cdot t

...
          A=k\cdot N

          N=\tfrac{1}{k}\cdot A

          N=\tfrac{T_{0{.}5}}{\ln(2)}\cdot A


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2018 af mathon

                82\cdot 10^3\; s^{-1}=7{.}0848\cdot 10^9\; d\o gn^{-1}


Skriv et svar til: Radioaktive stoffer og halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.