Matematik

Hvor stor er vinklen v, hvis cos(v)=0,1 ?

28. januar 2018 af Maja7630 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad skal jeg gøre når det er Cos(v)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af mathon

               \small \cos(v)=\cos(360^\circ-v)=0{.}1

               \small v=\cos^{-1}(0{.}1)=84{.}26^\circ
               \small 360^\circ-v=360^\circ-84{.}26^\circ=275{.}74^\circ

\small \textup{L\o sning:}
                     \small \left\{\begin{matrix} 84{.}26^\circ\\ 275{.}74^\circ \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2018 af ringstedLC

Enten trykker du: "2nd", "inv" el. "arccos", så displayet viser "arccos(..)", "cos-1(..) eller noget lignende. Så taster du "0,1" og "Enter".

Eller også trykker du først "0,1" og derefter på knapperne som ovenfor.

Lommeregneren skal være indstillet til grader og ikke radianer.

Du kan teste, om du gør det rigtigt:

sin(90) = 1, cos(0) = 1

sin(v) = 1 => v = 90º, cos(v) = 1 => v = 0º 


Skriv et svar til: Hvor stor er vinklen v, hvis cos(v)=0,1 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.