Matematik

Matematik: TOPPUNKT!

28. januar 2018 af Sommerogvinter - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har brug for hjælp til et matematik opgave...

opgaven lyder:

En virksomhed sælger en vare. Dækningsbidraget db kan beskrives ved funktionen med forskriften: db(x)=-0,2x^2+2000x,    0<=x<=10.000

x angiver afsætning i styk.

a) bestem det størst mulige dækningsbidrag.

Jeg ved godt, at jeg skal finde toppinket som er (5000,5000000) med hvad betyder dette og hvordan svarer jeg på spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af mathon

               \small \textup{db(x) har maksimum for x =} \frac{-2000}{-0{.}4}=\frac{20\cdot 10^3}{4}=5000
               \small db_{max}=c-(-0{.}2)\cdot 5000^2


Svar #2
28. januar 2018 af Sommerogvinter

db'(x)=-0,4x+2000

db'(0)=2000 ?

Hvad betyder dette ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2018 af ringstedLC

\begin{align*} db(x)&=-0,2x^2+2000x\\ db'(x)&=-0,4x+2000\\ db'(x)&=-0,4x+2000=0\\ x&=5.000\\ db(5.000)&=-0,2(5.000)^2+2000(5.000)\\ db(5000)&=5.000.000 \end{align}


Skriv et svar til: Matematik: TOPPUNKT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.