Matematik

ligning

28. januar 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har regnet en ligning ud, med det er forkert

Hvordan skal jeg regne den ud?

Vedhæftet fil: 2018-01-28_19-12-07.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af Mathias7878

\small 2-\frac{1}{3}x=2x+1                                   \small \textrm{der ganges med 3 p\aa \ begge sider}

\small (2-\frac{1}{3}x)\cdot 3 = (2x+1)\cdot 3

\small 6-x = 6x+3

\small 3 = 7x

\small x = \frac{3}{7}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2018 af ringstedLC

Ligningen har to led, -ikke faktorer, på hver side af lighedstegnet. Du må ikke bare gange et af ledene med 3 for at få brøken til at forsvinde.

\begin{align*} 2-\frac{1}{3}x&=2x+1\\ -\frac{1}{3}x-2x&=1-2\\ -\frac{1}{3}x-\frac{6}{3}x&=-1\\ -\frac{7}{3}x&=-1\\ x&=-1\cdot \left ( -\frac{3}{7}\right )\\ x&=\frac{-1\cdot (-3)}{7}\\ x&=\frac{3}{7}\\ \end{align}


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.