Matematik

Handel

31. januar 2018 af sandra000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne her opgave:

En familie køber klinker til et badeværelsesgulv, der har målene 4 m langt og 3,5 bredt. Klinkerne er kvadratiske med en sidelænge på 25 cm.

Hvor mange klinker vil du mene, der skal købes, hvis der regnes med et spild på 10 klinker.

Klinkerne koster 45 kr. stykket.

Hvad skal familien betale, når de kan få 15% rabat ved at købe i det lokale byggemarked ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2018 af Mathias7878

\small Areal_{gulv} = 4 \ m \cdot 3.5 \ m = 14 \ m^2

\small \small Antal_{klinker} = \frac{Areal_{gulv}}{Areal_{klinker}} = \frac{14 \ m^2}{0.25 \ m^2} = \ ?

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2018 af ringstedLC

Eller: Undersøg hvor mange hele klinker, der kan ligge på hver led af gulvet.

\begin{align*} Klinker_{led1}&=\frac{4}{0,25}=heltal\;?\\ Klinker_{led2}&=\frac{3,5}{0,25}=heltal\;??\\ Klinker&=heltal\;?\;\cdot heltal\;??=\;??? \end{align}

Da det altid er rart at have et par ekstra klinker til at arbejde med, køber familien nok lidt flere end det beregnede. Det endelige antal ganges med prisen pr. stk og rabatten fratrækkes.


Skriv et svar til: Handel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.