Matematik

Opgave

01. februar 2018 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan beregner man vinklen mellem to linjer, hvis man kender deres parameterfremstillinger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2018 af mathon

Man beregner vinklen mellem deres retningsvektorer.

                             \small v_{spids}=\cos^{-1}\left (\frac{\left | \overrightarrow{r_1}\cdot \overrightarrow{r_2} \right |}{\left |\overrightarrow{r_1} \right |\cdot \left |\overrightarrow{r_2} \right |} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2018 af Mathias7878

Aflæs de to retningsvektorer ud fra parameterfremstillingerne.

Så kan man anvende formlen, som står inde på hjemmesiden. Jeg kan ikke lige få den til at skrive det ordentligt ellers :=)

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/vinkel-mellem-vektorer

- - -

 

 


Svar #3
01. februar 2018 af Sinimini (Slettet)

Tusinde tak begge to :)


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.