Matematik

Hjælp linær funktion

01. februar 2018 af thor1325 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! 

Opgaven lyder:

Antallet af landbrug i danmark kan for perioden 1983-2000 med god tilnærmelse beskrives ved modellen y=-2600x+98680.

a. hvad fortæller tallene 2600x+98680 om antallet af landbrug i perioden 1983-2000? Denne opgave har jeg lavet, men mit spørgsmål er omkring b.

b: hvor mange landbrug vil der være i år 2000, hvis denne udvikling fortsætter? Jeg ved at man self. kan lave en graf, og så læse sig ud af det, men jeg kan huske, at der er en bestemt formel/metode, som er nemmere og mere matematisk korrekt. ER DER EN SØD SJÆL, SOM KAN HJÆLPE???


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2018 af Mathias7878

Jeg tænker, at x angiver antal år efter 1983. Du skal dermed indsætte x = (2000-1983) = 17 ind i stedet for x i den opgivede model for at bestemme, hvor mange landbrug, der vil være i år 2000.

- - -

 

 


Svar #2
01. februar 2018 af thor1325 (Slettet)

Ja, lige præcis. Kan simpelhen bare ikke huske formlen:). Kan du evt. skrive formlen, som den ser ud, når den er nøgen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2018 af Mathias7878

Du har modellen:

                      \small y = -2600x+98680

hvor y betegner antallet af landbrug i Danmark og hvor x er antal år efter 1983. Hvis du indsætter x = 17, altså forskellen fra 1983 til 2000, så finder ud af, hvor mange landbrug, der vil være i 2000.

Du skal altså bestemme:

                     \small y = -2600\cdot 17 +98680

- - -

 

 


Svar #4
01. februar 2018 af thor1325 (Slettet)

Tusind tak


Svar #5
01. februar 2018 af thor1325 (Slettet)

Så det bliver 28480?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar 2018 af Mathias7878

Nej, det giver 54480.

Du skal udregne -2600 * 17 først og lægge 98680 til.

Men hvad betyder det så?

- - -

 

 


Svar #7
01. februar 2018 af thor1325 (Slettet)

Når ja, kom til at skrive 2000 istedet for 2010. Men brugte din metode. Tusind tak, mathias! Et sidste spørsmål: Hvornår kommer landbruget under 40.000? Det er iterende, at jeg ikke har nogle formler for disse opgaver har masser med, halvering og fordoblingskkoeifficent og find a og b osv. Det er det eneste, som jeg ikker er skarp til, da jeg ingen steder kan finde formlerne..


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. februar 2018 af Mathias7878

Indsæt 40.000 i stedet for y i den første formel og isoler x
- - -

 

 


Svar #9
01. februar 2018 af thor1325 (Slettet)

tusinde mange tak! 


Skriv et svar til: Hjælp linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.