Matematik

Ligninger med en ubekendt.

01. februar 2018 af Freya97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et problem med denne her opgave. Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan man kan kan opstille en ligning med kun en ubekendt i dette tilfælde. Jeg har vedhæftet opgaven. 

Vedhæftet fil: opgave 9.8.10.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2018 af PeterValberg

du skal have opstillet to ligninger med to ubekendte :-)
drenge = d
piger = p

1)\quad p=d+129
2)\quad p+d=623

indsæt fx udtrykket for pigerne fra 1) i 2):

2)\quad {\color{Red} d+129}+d=623

nu kan du bestemme antallet af drengene,
derefter skulle antal piger være rimeligt let at bestemme

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2018 af siav4000 (Slettet)

623=(x+129)+x

x=247

Drenge: 247

Piger: 247 + 129 = 376


Svar #3
01. februar 2018 af Freya97 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Ligninger med en ubekendt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.