Matematik

Hjælp til et matematik spørgsmål

02. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til opgaven på vedhæftet billede. Jeg er i tvivl om hvordan jeg finder forskriften for f. Jeg har forsøgt at sætte det ind i potensfunktionen, men jeg får et forkert resultat. 

Facit er: f(x)=1,2*x^1^,^5

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Jeg kan ikke se noget billede.


Svar #2
02. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Undskyld 

Nu har jeg vedhæftet den


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2018 af OliverHviid

Du har to x- og y-værdier

(x1, y1)= (4; 9,6)

(x2, y2)=(9; 32,4)

Du kan så anvende formlerne a=log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1) og b=y/x^a


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. februar 2018 af MatHFlærer

#3 formlen for a der står angivet:

a=\log(y_2)-\frac{\log(y_1)}{\log(x_2)}-\log(x_1)

Er ikke helt korrekt, pga. manglende parenteser.

Der skal stå

a=\frac{\log(y_2)-\log(y_1)}{\log(x_2)-\log(x_1)}

Hvilket jeg ikke er i tvivl om, #3 ved.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2018 af OliverHviid

Ja, jeg skrev den lidt sjusket ind. Undskyld, hvis det har skabt forvirring #0.


Svar #6
03. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#4 Mange tak, og til #5 Det skabte ingen forviring, da jeg er bekendt med formlerne. 

Jeg har beregnet både a og b, og fik samme resultat som facit, så tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Hjælp til et matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.