Matematik

bestemt integrale - HJÆLP

03. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg er kommet i vanskeligheder. Hvordan skal jeg kunne beregne arealet af M i denne opgave. Når der er to funktioner. Jeg håber i vil hjælpe.

OPGAVEN ER VEDHÆFTET


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2018 af StoreNord

Træk f fra g, og beregn integralet heraf.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2018 af AMelev

Du skal først bestemme x-grænserne x1 og x2 ved at løse f(x) = g(x).
Derefter skal du bestemme integralet fra x1 til x2 af øverste funktion (g) - nederste funktion (f), som #1skriver.


Svar #3
04. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

AMelev

Kan du muligvis prøve at give dit bud på opgaven. Fordi jeg tror ikke helt jeg er med det. Altså jeg tænker da bare at integrer g(x)-f(x) med grænserne x=0 og x=2. Jeg kan bare ikke finde ud af hvordan jeg skal gøre det. Kan du muligvis hjælpe. Altså give dit bud på det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2018 af Mathias7878

Bestem:

  \small \int_{0}^{2}(g(x)-f(x)) dx

- - -

 

 


Svar #5
04. februar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

#4

Jeg har nu udregnet det og har fået arealet af M til 4. Kan det passe. Du må meget gerne svare om det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2018 af Mathias7878

Ja, det er rigtigt :D

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2018 af AMelev

Du kan tjekke i grafværktøjet alt afhængig af,hvilket matematikprogram, du bruger.


Skriv et svar til: bestemt integrale - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.