Matematik

Lineære funktioner, matematik C

04. februar 2018 af Nannap97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har kigget på disse to opgave længe nu, og jeg forstår hverken 1 eller 2 

Vedhæftet fil: 4.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2018 af Mathias7878

1)

Anvend formlerne:

  \small a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

samt 

  \small b = y_1-ax_1

hvor

  \small (x_1,y_1) = (32,43) \ og \ (x_2,y_2) = (76,-1)

Tilsvarende for 2) - du skal bare lige huske at ændre x- og y-værdierne.

- - -

 

 


Svar #2
04. februar 2018 af Nannap97 (Slettet)

Tak! Har du måske også muighed for at hjælpe med den næste? 

Vedhæftet fil:Udklip1.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2018 af Mathias7878

Når x-værdien øges med 4, så øges y-værdien med 8 vil sige, at

  \small a = \frac{\Delta y}{\Delta x} = \frac{8}{4} = 2

hvorfra du nu kun har en ubekendt og kan bestemme b som:

  \small b = y_1-ax_1

hvor

  \small (x_1,y_1) = (5,6)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Lineære funktioner, matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.