Matematik

hastighed

04. februar 2018 af brormand12 - Niveau: B-niveau

For en bestemt køretur i en elbil kan hastigheden de første 10 sekunder efter start 
beskrives med følgende sammenhæng 
v(t):=−0.51*t^(2)+18.81*t|0≤t≤10 

hvor v(t) angiver hastigheden af bilen, målt i km/t, og t angiver tiden, målt i sekunder. 

spg lyder:

Hvor mange meter kører bilen de første 8,0 sekunder 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af mathon

    \small \textup{1) Hastigheden omregnes fra km/h til m/s.}

    \small \textup{2) Der integreres fra 0 til 8 sek.}


Svar #2
04. februar 2018 af brormand12

hvordan ville du omregne km/t til m/s


Svar #3
04. februar 2018 af brormand12

skal jeg bare dividere det med 3.6?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2018 af mathon

      Ja.


Svar #5
04. februar 2018 af brormand12

jeg har fået hastigheden til 32.7333 m/s

jeg vil ikke helt hvad jeg skal nu?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2018 af mathon

\small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! v(t)=\left (\{-0.51\cdot t^{2}+18.81\cdot t\}\; km\cdot h^{-1} \right )\cdot 1=\left (\{-0.51\cdot t^{2}+18.81\cdot t\}\; km\cdot h^{-1} \right )\cdot\left ( 3{.}6^{-1}\; \tfrac{m\cdot s^{-1}}{km\cdot h^{-1}} \right )=

             \small -{.}141667t^2+5{.}22500\, t        \small \textup{i m/s. }


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2018 af mathon

                \small s(8)=\int_{0}^{8}\left (-0{.}141667t^2+5{.}22500\, t \right )\mathrm{d}t


Svar #8
04. februar 2018 af brormand12

tusind tak for hjælpen


Svar #9
04. februar 2018 af brormand12

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.