Matematik

Eksponentialfunktion - to punkts formel

05. februar 2018 af CarolineSørensenn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for en funktion, f, går igennem punkterne (12, 42) og (17, 58).              

Bestem regneforskriften for funktionen når f er en eksponentiel funktion.

Jeg tror, jeg har gjort noget forkert i mine udregninger, som er følgende:

a = 17-12 kvadratrod(58/42) = 2.898328

b = 42 / 2.89832812 = 0.0001195305454


f (x) = 0,0001*2.898328x


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2018 af Mathias7878

  \small a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} = \sqrt[17-12]{\frac{58}{42}} = 1.06668

  \small b = \frac{y_1}{a^{x_1}} = \frac{42}{1.0668^{12}} = 19.33095

dvs

  \small y = f(x) = b\cdot a^x = 19.33095\cdot 1.06668^x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2018 af AMelev

a er forkert
a = (17-12) rod af 58/42
a=\sqrt[17-12]{\frac{58}{42}}
b er beregnet rigtigt, men giver et andet resultat med det rigtige a.


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion - to punkts formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.