Matematik

MATEMATIK.. HJÆLP

08. februar 2018 af Trojanskhest - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan man laver opgave b på en nem måde på maple? (se vedfæftet billede). 

Vedhæftet fil: xx.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2018 af mathon

b)
        \small \textup{Isolation af y}
        \small \textup{giver:}
                                   \small y=-\tfrac{3}{4}x+\tfrac{7}{4}

        \small \textup{Inds\ae æt udtrykket for y i cirklens ligning og beregn f\o rstekoordinat\textbf{en}/\textbf{erne} til eventuelle sk\ae ringspunkter.}
        \small \textup{Inds\ae t efterf\o lgende den/disse f\o rstekoordnat(er) i }y=-\tfrac{3}{4}x+\tfrac{7}{4}\textup{ til beregning af sk\ae ringspunkts/ernes}
        \small \textup{andenkoordinat/er.}


Svar #3
08. februar 2018 af Trojanskhest

Hvad skal man efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2018 af mathon

\small \textup{N\aa r b) er gennemf\o rt, er du f\ae rdig.}


Svar #5
08. februar 2018 af Trojanskhest

Kan det passe at røringspunkterne er (10.55, -6.12) og (-5.35, 5.76)? (se evt vedhæftet billede)

Vedhæftet fil:kk.png

Svar #6
08. februar 2018 af Trojanskhest

   


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2018 af AMelev

Decimalerne passer ikke helt - afr.fejl?
Jeg kender ikke Maple, men du skal løse ligningerne (x-2)^2+(y+1)^2=100 and 3*x+4*y-7=0 mht. x og y og får så x=−5.3599 and y=5.76992 or x=10.5599 and y=−6.16992, dvs. (10.56, -6.17) hhv. (-5.36,5.77).

Hvis du laver det ved indsættelse som #2 angiver, får du \frac{25x^2}{16}-\frac{65x}{8}+\frac{185}{16}=100 \Leftrightarrow 25x^2-130x+185=1600\Leftrightarrow
25x^2-130x-1415=0,  som løses vha. løsningsformlen for andengradsligningen.
De fundne x-værdier indsættes i linjens ligning for at vestemme 2.koordinaten.


Skriv et svar til: MATEMATIK.. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.