Matematik

HJÆLP med eksponentiel udvikling

10. februar 2018 af Fatima2904 - Niveau: B-niveau

Hej 

I en opgave for jeg oplyst at:

 grafen for en eksponentiel funktion går gennem punktet (0,12), og har en realativ tilvækst pr. enhed på -5,6%. Bestem forskriften for funktionen. Angiv a-værdien med 3 decimaler.

Jeg har allerede fundet ud af, at halveringskonstanten er 12. 

Jeg har virkelig brug for hjælp, da jeg prøvet man kan ikke finde facit!!

Tak på forhånd...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

f(x) = b*ax

a finder du som

1 - 0,056 = 0,944

Så du har

f(x) = b*0,944x

og så kan du bestemme b ved at benytte at f(0) = 12:

12 = b*0,9440  <=>

12 = b*1  <=>

b = 12

Så vi har altså

f(x) = 12*0,944x


Svar #2
10. februar 2018 af Fatima2904

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN!!!!


Skriv et svar til: HJÆLP med eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.