Matematik

Hjælp til et matematik spørgsmål haster

11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med opgaven på vedhæfte billede. 

Jeg har prøvet at differentiere den, men jeg får et forkert facit. 

Facit er nemlig: 

a) O'(x)=17-16 sin (0,16x)

b) 20,6 ton

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2018 af mathon

          \small O{\, }'(x)=17-100\cdot \sin(0{.}16x)\cdot 0{.}16

          \small O{\, }'(x)=17-16\cdot \sin(0{.}16x)\geq 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2018 af mathon

                       \frac{O(x)}{x}=O{\, }'(x)

                       17+\frac{100\cdot \cos(0{.}16x)+150}{x}=17-16\cdot \sin(0{.}16x)

                      \frac{100\cdot \cos(0{.}16x)+150}{x}=-16\cdot \sin(0{.}16x)        x\in\, \left [ 0;30 \right ]

                      x\approx 21        


Svar #4
11. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#2, #3 Tak.  Jeg har en sidste opgave, som hører under samme opgave, men jeg er i tvivl om, hvordan jeg kan beregne den.

Jeg har løst opgave c på vedhæftede billede, men hvordan kan jeg beregne opgave d? 

Facit er 

d) Fmaks=26,1 mio. kr. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2018 af mathon

d)
                    F{\, }'(x)=13{.}8-\left ( 100\cdot \left ( -\sin(0{.}16x)\cdot0{.}16 \right ) \right )

                    F{\, }'(x)=13{.}8+16\cdot \sin(0{.}16x)
\textup{ekstremum kr\ae ver bl.a.:}
                    F{\, }'(x)=13{.}8+16\cdot \sin(0{.}16x)=0        x\in \left [ 0,30 \right ]

                    x=26{.}14


Svar #7
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#6 Jeg bliver lidt i tvivl om jeg overhovedet besvarer opgave c. 

Er det rigtigt hvis man skriver? 


F(x)=13,8x-100*cos(0,16x)-150

 F(x)=30,8x-O(x)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. februar 2018 af mathon

\small \textup{\textbf{c)}}

\small \textup{hvorfor ikke r\ae kkef\o lgen:}

                      \small F(x)=30{.}8x-O(x)

                      \small F(x)=30{.}8x-\left ( 17x+100\cdot \cos(0{.}16x)+150 \right )   

                      \small F(x)=30{.}8x- 17x-100\cdot \cos(0{.}16x)-150

                      \small F(x)=13{.}8x-100\cdot \cos(0{.}16x)-150              
                         


Svar #9
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#8 Tak. Jeg har et sidste spørgsmål. 

Jeg har løst opgave a på vedhæftede billede og fået et rigtigt facit, men jeg har nu prøvet at løse opgave b, og jeg kan ikke få et rigtigt facit. 

Min løsning: 500=122*\frac{ln\frac{2*A}{B}}{ln 2}-32

Hvordan kan jeg beregne forholdet A/B?

Facit til opgave b er 10,27. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. februar 2018 af mathon

               \frac{A}{B}=\frac{1}{2}\cdot \exp\left ( \frac{(T+32)\cdot \ln(2)}{122} \right )

               \frac{A}{B}=\frac{1}{2}\cdot \exp\left ( \frac{(500+32)\cdot \ln(2)}{122} \right )


Svar #12
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#11 Hvad er exp?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. februar 2018 af Mathias7878

Det er eulers tal e^(et eller andet)

- - -

 

 


Svar #14
12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet)

#11 Det giver heller ikke 10,27, som facit

Når jeg regner på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. februar 2018 af mathon

           \small \frac{A}{B}=\tfrac{1}{2}\cdot e^{\left ( \frac{(500+32)\cdot \ln(2)}{122} \right )}=\tfrac{1}{2}\cdot e^{\frac{532\cdot \ln(2)}{122}}=\tfrac{1}{2}\cdot e^{3{.}02258}=10{.}27


Skriv et svar til: Hjælp til et matematik spørgsmål haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.