Matematik

Hjælp til ligninger haster

12. februar 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en, der kan hjælpe mig med at løse ligningen på vedhæftet billede? 

Jeg har løst begge, men jeg er i tvivl om mit resultat passer med facit. 

Facit er: 

a) x = 0 V 0,253  V   x = 2,889      V x = pi        V  x = 2 pi     

b) x = 4,223    V     x = 5,201 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: 1809973.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2018 af Mathias7878

Hvis du har løst det vha. et matematik-program, skulle det nok være rigtigt.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2018 af SuneChr

a)  Sæt (sin x) udenfor en parentes og benyt nul-reglen.
b)  Løs først  4u2 - u - 4 = 0  ∧  |u| ≤ 1  og dernæst
     sin x  = u  ∧   0 ≤ x ≤ 2\pi 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2018 af mathon

a)
             \small f(x)=\sin(x)\cdot \left ( 4\sin(x)-1 \right )=0\; \; \; \; \; x\in\left [ 0;2\pi \right ]
\small \textup{dvs}
                          \small \sin(x)=\sin(\pi -x)=0\; \; \vee\; \; \sin(x)=\sin(\pi -x)=\tfrac{1}{4}

                          \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\ 0{.}25268 \\ 2{.}88891 \\ \pi \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2018 af mathon

b)
            \small \sin(x_o)=\sin(\pi -x_o)=\sin(x_o+2\pi )=-0{.}882778

            \small x_o=-1{.}08175
\small \textup{dvs}
            \small x=\left\{\begin{matrix} 4{.}22334\\ 5{.}20143 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.