Matematik

Vektoropgave længden af projektionen

13. februar 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Se vedhæftet

opgave a mener jeg er lavet korrekt, men opgave b kunne jeg godt bruge lidt hjælp til.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2018 af fosfor (Slettet)

længderne er ens hvis (3t + 20)^2 + 2^2 = 2^2 +(-1)^2, som er en andengradsligning mht. t. Isoler t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2018 af Mathias7878

Hvis de skal have samme længde, skal du løse:

  \small |\overrightarrow{a}| = |\overrightarrow{b}|

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2018 af Mathias7878

..

  solve((norm(a)=norm(b),t)

- - -

 

 


Svar #4
13. februar 2018 af Mikkeldkdk

t=−7. eller t=−6.3

Kan det passe, og ser min a opgave korrekt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2018 af Mathias7878

Ja b) er regnet rigtigt ud, og a) er vist også rigtig.

- - -

 

 


Svar #6
13. februar 2018 af Mikkeldkdk

Har en mere jeg er lidt i tvivl om. Hvis i kan hjælpe

Har lavet a) får: 

cos?(((2*10^(2)-16^(2))/(2*10^(2.)))) ? 106.26
dvs vinklen er 106,26°
√(10^(2)+(12.2)^(2)) ? 15.77
dvs længden af diagonalen er 15,77

men mangler lidt hjælp til b) og c)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2018 af mathon

\small \textbf{a)}
         B=\cos^{-1}\left ( \frac{2\cdot 10^2-16^2}{2\cdot 10^2} \right )

         D=\cos^{-1}\left ( \frac{2\cdot 12{.}2^2-16^2}{2\cdot 12{.}2^{\, 2}} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2018 af mathon

         D=\cos^{-1}\left ( \frac{2\cdot 12{.}2^2-16^2}{2\cdot 12{.}2^{\, 2}} \right )

\small \textbf{I en ligesidet trekant er h\o jden p\aa \ grundlinjen tillige median og vinkelhalveringslinje. }


Svar #10
13. februar 2018 af Mikkeldkdk

Men hvorfor er det ligepræcis at vi skal gange med 2

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. februar 2018 af mathon

               \overrightarrow{BA}\times \overrightarrow{BC} \textup{er normalvektor til firkant }ABCD.

               \textup{Den \textbf{stumpe} vinkel mellem de to planer, der indeholder firkanterne ABCD og ABEF er lig med}
               \textup{den \textbf{stumpe} vinkel mellem deres normalvektorer.}


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. februar 2018 af mathon

#10

\textup{cosinusrelationen p\aa \ vinkelform:}

                                                          B=\cos^{-1}\left ( \frac{a^2+c^2-b^2}{2\cdot a\cdot c} \right )
\textup{specifikt n\aa r \textbf{a=c}:}
                                                          B=\cos^{-1}\left ( \frac{2a^2-b^2}{2 a^2} \right )


Skriv et svar til: Vektoropgave længden af projektionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.