Fysik

bølge teori

15. februar 2018 af Thansen2660 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tværbølgers (transversalbølgers) udbredelsesfart på en streng afhænger både af snorespændingen F (beregnes af hvor stor en masse m, vi hænger på den) og af strengens specifikke masse m (beregnes som dens masse M pr. længde L). Da vi desuden kan opfatte en stående bølge på en streng som en løbende bølge, der under sit frem- og tilbageløb hele tiden forstærker sig selv (interfererer konstruktivt med sig selv), gælder formlen for sammenhængen mellem hastigheden v, frekvensen f og bølgelængden l også. De to formler, der er i spil ser således ud:

Er der nogen der kan skrive den overstående tekst på en anden og formidlet måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2018 af Moderatoren

Hvorfor? Er det fordi, at du ikke forstår det eller hvad?


Svar #2
15. februar 2018 af Thansen2660 (Slettet)

ja, kan ikke forstå teksten


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2018 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2018 af mathon

Tværbølgers udbredelsesfart på en streng afhænger både af strengspændingen Fstreng og af strengens specifikke masse μ.
En stående bølge på en streng - som ses løbende frem og tilbage interfererer konstruktivt med sig selv. 

Der gælder:
                                       \small \lambda \cdot f=v=\sqrt{\frac{F_{streng}}{\mu }}                      \small \mu =\frac{m_{streng}}{L}


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2018 af mathon

\small \textup{Referatet b\o r korrigeres til:}
Strengens indkommende bølge interfererer med den - til modsat side - reflekterede bølge. 


Skriv et svar til: bølge teori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.