Matematik

Væksthastighed og differentiering

16. februar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i gang med vedhæftede opgave.

Umiddelbart tænker jeg, at funktionen skal differentieres og dernæst sættes lig 0 .. Når jeg gør dette på ti-nspire, får jeg noget langt og mærkeligt noget, som ikke helt giver nogen mening. 

Er der en der kan hjælpe med en alternativ måde at løse opgaven på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2018 af Mathias7878

Kan du sende et billede af, hvad du har skrevet ind?

- - -

 

 


Svar #2
16. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2018 af Mathias7878

Du skal jo skrive solve(y_mærke(t) = 0,t)

- - -

 

 


Svar #4
16. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Det gjorde jeg faktisk også før, men jeg fik bare noget, der så endnu mere skørt ud frem


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2018 af hesch (Slettet)

Nu du har gang i en numerisk løsningsmetode, har jeg et alternativt (hjemmelavet) program, der finder:

t = 36,79º ,  f(t) = 1,593 [mærkelig enhed].


Svar #6
16. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Smart!! Tak for svar


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. februar 2018 af hesch (Slettet)

Programmet foretager ikke nogen differentiering, men benytter en tri-sektionering, tror jeg det hedder.

Dvs. at det finder tre funktionsværdier indenfor et søgeinterval, foretager en sammeligning mellem værdierne, og kasserer den ene (laveste) yderværdi, således at søgeintervallet reduceres med en faktor 2/3 .

Dette gentages indtil søgeintervallet er tilstrækkeligt lille, her 0,0001º.


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. februar 2018 af SådanDa

Mht. outputtet i #2 ser det ud til at programmet opfatter e som en variabel, og ikke som Eulers tal (e≈2.718). Se at den skriver ln(e) flere steder, men e er jo lige præcis basetallet for den naturlige logaritme, så ln(e)=1.

Dog kender jeg ikke ti-nspire, så jeg ved ikke hvordan du skal skrive det rigtigt ind.


Svar #9
16. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Det ser mere rigtigt ud nu i hvert fald!


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2018 af AMelev

# 8 Godt spottet

#0 Du må ikke bruge bogstavet e på tastaturet til eksponentialfunktionen (så er det bare en almindelig variabel).
Du skal bruge eksponentialfunktionen e... fra Matematikskabeloner eller skrive exp(....). Bemærk, at e skal vises "fed".

Jeg får:              solve(y_mærke(t)=0,t) ... t=36.7901


Svar #11
17. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Ja, det husker jeg fremover - men jeg får stadig ikke 36 ...


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. februar 2018 af AMelev

Læg lige alle dine beregninger op. I det, du har lagt op i #9, er ligningen jo ikke løst.


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. februar 2018 af SuneChr

.SP 170220180047.JPG

Vedhæftet fil:SP 170220180047.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #14
17. februar 2018 af hesch (Slettet)

Jeg vil godt være med på de mange cifre:

36,79013757580 < t < 36,79013757585

. . . . beregnet med extended format ( ca. 18 betydende decimale cifre ).


Skriv et svar til: Væksthastighed og differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.