Matematik

Eksponentiel udvikling

18. februar 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvilken Formel skal man bruge til at beregne dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2018 af mathon

               


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2018 af peter lind

Når x øges med 3 fordobles y. Du har at f(0) =7 Hvad sker der så når x forøges til 3


Svar #4
18. februar 2018 af janiw (Slettet)

Forstår ikke hvad du mener, kan du forklare det på en anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2018 af peter lind

f(0) = 7

du forøger nu x med 3 så du har f(0+3) = 2*f(0) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2018 af Mathias7878

Hver gang x stiger med 3, fordobles værdien af y. Du ved, at når x = 0, så er y=f(x) = 7, hvilket jo kan skrives som f(0) = 7

Du skal så bestemme værdien af f(x), når x = 3, dvs. du skal bestemme f(3). Du husker nu, at fordoblingskonstante er 3, hvilket vil sige, at hver gang x stiger med 3, fordobles værdi af y, hvorfor f(3) = 7*2 = 14.

Tilsvarende metode anvendes for at bestemme f(6).

- - -

 

 


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.