Matematik

Finde vinkel mellem vektorer

18. februar 2018 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad gør jeg forkert? Eller er vinklen bare så lille?

Opgave vedhæftet. Billede af hvordan opgaven forsøges at blive løst i kommentar


Svar #1
18. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Jeg bruger formlen

cos(v)=\frac{\vec{a}\cdot \vec{b}}{\left | a \right |\left | b \right |}


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2018 af Mathias7878

arccos((dotp(a,b))/(norm(a)*norm(b))

- - -

 

 


Svar #3
18. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Yes! Super smart metode.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2018 af ringstedLC

Du skriver vektor b forkert ind i formlen:

\cos(v)=\frac{(-2)\cdot {\color{Red} 1}+4\cdot 5}{\sqrt{(-2)^2+4^2}\cdot \sqrt{{\color{Red} 1}^2+5^2}}


Svar #5
18. februar 2018 af Egofaciens (Slettet)

Ah, ja! Tak. Den havde jeg ikke lige set 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. februar 2018 af fosfor (Slettet)

Alternatitvt
arccos( dotp( unitV(a), unitV(b) ) )


Skriv et svar til: Finde vinkel mellem vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.