Matematik

FUNKTIONSANALYSE. DM, MONOTONI FORHOLD, NUKPUNKTER, EKSTRUMUM

19. februar 2018 af Sommerogvinter - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal lave en matematik opg hvor jeg skal finde:

denfinitionsmængden for d

Nukpunkter

Ekstrema, husk lokal/global

Monotoniforhold

Er der nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2018 af Mathias7878

Definitionsmængden er alle de værdier af x, du kan indsætte i din funktion. Se på, hvor x starter og hvor x slutter

Nulpunkter findes ved at løse ligningen f(x) = 0. I dit tilfælde skal du dog blot aflæse de steder, hvor grafen skærer x-aksen. 

Ekstrema findes ved at løse ligningen f'(x) = 0. I dit tilfælde skal du aflæse de steder, hvor tangetens hældning er lig nul

Monotoniforhold bestemmes ved at finde ud af i hvilke intervaller funktionen er stigende og aftagende.

- - -

 

 


Svar #2
19. februar 2018 af Sommerogvinter

Kan det passe at dm(f)= [-2,uendelig[

Nupunkter, x=1, x=5

ekstremum maksimum x = 3 med maksimumsværdi 5

minimum x = -1 med værdi 0

og er de globale eller lokale?

monotoni: fx er voksende for x [-1;3]

f(x) er aftagende for x [-2;-1] og [3;uendelig[


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2018 af Mathias7878

Ja det alt sammen rigtigt.

x = -1 er lokalt minimum.

x = 3 er globalt maksimum.

- - -

 

 


Svar #4
19. februar 2018 af Sommerogvinter

Tak ! Tusinde tak for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2018 af AMelev

Min og Max er funktionsværdierne, så 5 er globalt maksimum (som antages i x = 3) og 0 er lokalt minimum (som antages i x = -1).

Eller kortere: Globalt maksimum = f(3) = 5 og lokalt minimum = f(-1) = 0.

f har ikke noget minimum.


Skriv et svar til: FUNKTIONSANALYSE. DM, MONOTONI FORHOLD, NUKPUNKTER, EKSTRUMUM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.