Matematik

Hjælp til prøve om integralregning!

22. februar 2018 af carolinemsn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har en prøve i integralregning i morgen, og jeg er helt på skideren. 

Det ville være så skønt hvis i kunne hjælpe mig med disse spørgsmål, som er en lignende prøve og bare komme med nogle resultater + forklaringer - det ville være en kæmpe hjælp når jeg i morgen sidder med nogle lignende opgaver! 

Opgaven er vedhæftet 

Tusind tak <3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2018 af Walras

Det er umiddelbart svært at hjælpe dig uden bare at give dig svaret. Prøv eventuelt selv først at sammenligne regnereglerne med beregningerne, så kan vi hjælpe dig på vej, hvis du ikke kan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2018 af SuneChr

# 0 vedhæftet nr. 3   er en trykfejl. Denne regel gælder ikke.
Der skal stå:
3.        ∫ f (x)·g '(x) dx = f (x)·g (x)  -  ∫ f '(x)·g (x) dx 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2018 af Soeffi

#0 Du ser ud til at have skrevet "7" nederst, der er rigtigt! Som nævnt er (3) den ugyldige regel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2018 af SuneChr

Almene huskeregler:
  En flerleddet størrelse integreres hvert led for sig.
  En faktor eller koefficient kan sættes udenfor integraltegnet.
  Lær de elementære funktioners integraler:    xn  1/  ex  ln x

                   
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2018 af AMelev

I første skridt benyttes 1. "Integral af sum (+) er sum af integraler"
I næste skridt benyttes 4. "En konstant kan sættes uden for integraltegnet" samt brøkreglen c\cdot \frac{1}{b}=\frac{c}{b}  den "modsatte vej"

I tredje skridt benyttes 5. stamfunktion af potens

I sidste trin benyttes 7.  stamfunktion af 1/x


Skriv et svar til: Hjælp til prøve om integralregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.