Matematik

Hjælp til opgaver ?!??!?!?!??!

24. februar 2018 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder lige med to opgaver jeg gerne lige vil have hjælp til. 

håber der nogen der kan/ vil hjælpe 

de to opgaver er vedhæftet. 

på forhånd tak :-) 

Vedhæftet fil: Udklip 5.PNG

Svar #1
24. februar 2018 af sandrai

og den anden opgave er her: 

Vedhæftet fil:Udklip 10.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2018 af peter lind

a)  Bestem toppunktet for den parabel eller differentier f(x) og sæt den =0

b) V =π ∫f(x)2dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2018 af peter lind

Nulhypotese: Efterlønsalderen er uafhænig af om man lever sammen med en partner eller ej.


Svar #6
24. februar 2018 af sandrai

I opgave 5 a har jeg fået 2 x værdier 

x= -1,123724    V     x= 11,12372

Så skal jeg så bestemme f ( 11,12372 ) ? 

for at bestemme bredden ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2018 af peter lind

Det er ikke rigtigt. Du skulle finde toppunktet og der er kun et toppunkt. Du kan finde toppunktet ved at differentiere f(x) og sætte det lig 0 eller alternativt slå det op i din formelsamling


Svar #8
24. februar 2018 af sandrai

har gjort sådanne

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #9
24. februar 2018 af sandrai

hov har læst forkert troede der stod diffinere :-) 


Svar #10
24. februar 2018 af sandrai

kan det passe at toppunktet så er 5 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2018 af StoreNord

(5,7.5)


Svar #12
24. februar 2018 af sandrai

Hvad er det til StoreNord?

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. februar 2018 af StoreNord

Du spurgte om 5 er toppunktet. Nej, 5 er x-værdien til toppunktet.
(5,7.5) er toppunktet.
Maximum er y=7.5
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. februar 2018 af mathon

b)
                  \small V=\pi \cdot \int_{0}^{h}\left (-0{.2x^2+2x+2{.}5} \right )^2\mathrm{d} x=

                         \small \pi \cdot \int_{0}^{h}\left (0{.}04x^4-0{.}8x^3+3x^2+10x+6{.}25} \right )\mathrm{d} x=

                         \small \pi \cdot \left [0{.}008x^5-0{.}2x^4+x^3+5x^2+6{.}25x \right ] _{0}^{h}=\pi \cdot \left (0{.}008h^5-0{.}2h^4+h^3+5h^2+6{.}25h \right )

                  \small V(h)= \pi \cdot \left (0{.}008h^5-0{.}2h^4+h^3+5h^2+6{.}25h \right )


Svar #15
24. februar 2018 af sandrai

Hvordan finder man det storenord

Svar #16
24. februar 2018 af sandrai

Mathon jeg får ikke det samme som dig?

Brugbart svar (0)

Svar #17
24. februar 2018 af peter lind

Hvad har du gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. februar 2018 af StoreNord

#13 Du satte f'(x)=0 og fandt x=5.
Toppunktet finder du som punktet   (5,f(5)) = (5,7.5)

Jeg ser nu, at det du skulle finde er maksimum, altså  7.5


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. februar 2018 af AMelev

#16 Hvad får du? Har du tjekket, at det ikke bare er skrevet på en anden måde?
Når du sa har bestemt V(h) skal du løse ligningen V(h) = 500 mht. h

opg. 10
jf. #
Lav en chi2 uafhængighedstest.


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver ?!??!?!?!??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.