Matematik

vektor b dobbelt så lang som vektor a

24. februar 2018 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej allesammen

Jeg har svært ved følgende opgave: vektoren b= (5 x) er dobbelt så lang som vektoren a= (2 6). Find tallet x.

Jeg har gjort følgende:
først fandt jeg vektor a's længde ved at anvende sætningen: |a|= √a12+a22
Så satte jeg tallene ind i en ligning, men ved ikke hvordan den skal løses...
√52+x2= 2 * 6,3255532 

er der en anden metode man kan anvende?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2018 af SådanDa

Det ser fin ud, hvis du kvadrerer begge sider får du en andengradsligning:
√(52+x2) = 2·√40 => 52+x= 22·40 => x= 135


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-02-24 23-41-17.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2018 af AMelev

Det er måske lettere at arbejde med kvadratet på længden, så slipper du for √.

|a|2 = (|2b|) =(2|b|)2 = 4|b|2


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2018 af ringstedLC

#3

Det er måske lettere at arbejde med kvadratet på længden, så slipper du for √.

|a|2 = (|2b|) =(2|b|)2 = 4|b|2

Ups!

(2\left | \vec a \right |)^2=\left | \vec b \right |^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2018 af AMelev

# 4 Tak.


Skriv et svar til: vektor b dobbelt så lang som vektor a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.