Matematik

En firkant, regne længden af punk a til punkt c

26. februar 2018 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, hurtig spørgsmål her,

Du kan se figuren i vedhæftelsen.

Har prøvet at regne b på den her måde:

b / sin90 = 6.8/sin40.1

b = 9.008

Men mit facit siger 10.56?

Vedhæftet fil: sdfsdfs.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2018 af Mathias7878

Benyt sinusrelationerne:

  \small \frac{b}{sin(B)} = \frac{c}{sin(C)}

hvor du så kan isolere b ved at gange med sin(B) på begge sider. Vinklen C finder du ved at trække vinkel A fra vinkel B.

- - -

 

 


Svar #2
26. februar 2018 af sunrisepulp (Slettet)

Vinkel C = 180 - 90 - 49,9 = 40.1

b / sin(90) = 6.8 / sin(40.1)

b = 9.08 ???

Stadig forkert? Bliver ikke 10.56..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2018 af Mathias7878

Jeg får det til 10.56, når jeg taster det ind. Du må lave en eller anden fejl.

- - -

 

 


Svar #4
26. februar 2018 af sunrisepulp (Slettet)

Ah yes gør jeg også nu tak tak ved ikke hvad der gik galt for min lommeregner eller mig der.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2018 af Mathias7878

Super :=)

- - -

 

 


Skriv et svar til: En firkant, regne længden af punk a til punkt c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.