Matematik

Bestem hældning for tangenten i (1,2)

02. marts 2018 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sekantens hældning er 1/2\Delta x+1

Jeg skal bestemme hældning for tangenten i (1,2)

Indsætter jeg bare 1 i stedet for delta x?

Eller hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2018 af fosfor (Slettet)

hvilken x-værdi er sekantens begyndelsespunkt


Svar #2
02. marts 2018 af MiniMax2 (Slettet)

Funktionen er f(x)=\frac{1}{2}x^2+\frac{3}{2}

Jeg har bestemt sekanten ud fra x=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2018 af SuneChr

f(1)=2\: \: \wedge \: \: \frac{f(1+\Delta x)-2}{\Delta x}\: \rightarrow \: f\, '(1)\: \textup{for}\: \Delta x\: \rightarrow 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2018 af fosfor (Slettet)

indsæt 0 på deltax så, da hældningen er kontinuert


Svar #5
02. marts 2018 af MiniMax2 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad i mener.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2018 af Mathias7878

Hvis

  \small f(x) = \frac{1}{2}\cdot x^2+\frac{3}{2}

så er

  \small f'(x) = \frac{1}{2}\cdot 2\cdot x^1+0 = x

og tangentens hældning i punktet (1,2) er:

  \small f'(1) = 1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2018 af SuneChr

Differentialkvotienten i (1 , 2) er grænseværdien af

\frac{\frac{1}{2}(1+\Delta x)^{2}+\frac{3}{2}-(\frac{1}{2}\cdot 1^{2}+\frac{3}{2})}{\Delta x}    for   Δx  → 0 .
Grænseværdien er f '(1) = 1


Skriv et svar til: Bestem hældning for tangenten i (1,2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.