Matematik

Geometri

02. marts 2018 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

Pernille spiste et stykke lagkage med centervinkel 37 grader af en rund lagkage med en diameter på 22 cm. Samtidig spiste JEns et lagkagestykke på 45 ssm^2 af lagkagen.

a) Hvor stort var arealet af det lagkagestykke, Pernille spiste?

b) Hvor mange grader vare centervinklen for det lagkagestykke, Jens spiste?

c) Hvor mange procent af lagkageen spiste Jens? 

Er det ikke denne formel man skal bruge på den første: 0,25*pi*d^2/360*V?? og hvis ja, hvordan finder man så b og c?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2018 af StoreNord

a)   A=Pi *(22/2)² * 37/360

b)   45=Pi *(22/2)² * v/360               <=>           v=

c)  
                                      \frac{grader_{jens}}{360}*100


Svar #2
03. marts 2018 af Emil0001

I b får man så v=Pi/22*2^2*360? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2018 af ringstedLC

Nej, du isolerer v forkert.


Svar #4
03. marts 2018 af Emil0001

Jamen hvordan bliver den så, hvis man isolerer v?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2018 af StoreNord

45=Pi *(22/2)² * v/360   <=>                              v=\frac{45}{\pi(22/2)^{2}}\cdot 360


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.