Matematik

Vinkel mellem 2 vektorer

03. marts 2018 af Mitnavne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal regne;cos(v)=\binom{2}{6}*\binom{-3}{4}/ \begin{vmatrix} \binom{2}{6} \\ \end{vmatrix}*\begin{vmatrix} \binom{-3}{4} \end{vmatrix}= X

Formel for vinklen mellem 2 vektorer
Men når jeg regner den ud får 1.07, hvilket jeg ikke kan bruge til noget, da jeg skal tage cos^-1. 
For at få en vinkel.

Nogen som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2018 af Mathias7878

..

  \small cos(v) = \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{|\overrightarrow{a}|\cdot |\overrightarrow{b}|} = \frac{2\cdot (-3)+6\cdot 4}{\sqrt{2^2+6^2}\cdot \sqrt{(-3)^2+4^2}} = 0.56921

  \small v_{spids} = cos^{-1}(0.56921) = 55.3^{\circ}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2018 af AMelev

#0 Du har lavet standard-parentesfejlen ved beregning af \left | \binom{-3}{4} \right | og har regnet -32 + 42 (= -9 + 16 = 7) i stedet for (-3)2 + 42 (= 9 +16 = 25). Husk nu parenteser!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Hvis a = -4, så har vi
a^2 =16

Men hvis du indsætter -4 på a, så husk at potenser har højere prioitet end plus/minus/gange/division.
Derfor er det forkert at skrive -42:
-4^2 =-(4^2)=-16

Skriv i stedet (-4)2 for at give minuset højst prioitet:
(-4)^2 = 16


Skriv et svar til: Vinkel mellem 2 vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.