Matematik

Geometri

04. marts 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg ved ikke hvordan man skal regne opgave b) ud. Jeg forstår slet ikke hvad det vil sige.  Så hvis trinbredden er 330mm skal trinhøjden være +2. Er det 330+2?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: 2018-03-04_10-22-25.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2018 af mathon

b)
                            \small 610\leq 330+2h\leq 630

                                      \small 610\leq 330+2h
                            \small \textup{og}
                                      \small 330+2h\leq 630
                                      
           


Svar #2
04. marts 2018 af Stjerneskud2016

Svaret er 330+2<630? Så man skal ikke regne noget ud?

mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2018 af mathon

    Jo.


Svar #4
04. marts 2018 af Stjerneskud2016

Skal jeg regne det ud som en ligning og finde h?

mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2018 af mathon

Du skal løse de to uligheder mht \small h.


Svar #6
04. marts 2018 af Stjerneskud2016

Er det rigtigt?

mathon

Vedhæftet fil:2018-03-04_11-11-15.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2018 af mathon

Ja - når lighedstegnene udskiftes med ulighedstegn, bliver det rigtig godt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2018 af ringstedLC

b) Opgaven er dårligt formuleret. Det, der kaldes "trinbredden", er trindybden. Og at en god trappe "ligger mellem..." er tvetydigt. Jeg foreslår, at du laver to udregninger.

Trappereglen (tolket som et lukket interval):

\begin{align*} 610\;mm\leq trinbredde&+2\cdot trinh\o jde\leq 630\;mm \\ 610\leq 330&+2h\leq 630\Downarrow \\ 280\leq &\;2h\leq 300\Downarrow \\ 140\; mm\leq &\;h\leq 150\;mm\Downarrow \\ h&\in{ [140;150]} \end{align}

Trappereglen (tolket som et åbent interval):

\begin{align*} 610\;mm< trinbredde&+2\cdot trinh\o jde< 630\;mm \\ 140\; mm< &\;h<150\;mm\Downarrow \\ h&\in{ ]140;150[} \end{align}


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.