Matematik

betsem et udtryk for en funktion

04. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der har lyst at hjælpe????

Opgaven lyder:

I en annonce for kosttilskud til undervægtige personer, reklameres der med at man kan tage 1,25 kg om måneden ved at spse et bestemt dosis. En undervægtig person på 42 kg begynder at spise dette kosttilskud

Betsem et udtryk for en persons vægt V efter x antal månder, hvor mange måneder går der før en persons vægt når op på 52 kg

Er ikke helt sikker

Jeg er kommet frem til at 52=1,25x+42, og det gir 8, dvs der går 8 måneder inden personens vægt når op på 52 kg


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2018 af AMelev

Du har fat i det helt rigtge.

Fast vægtforøgelse med 1.25 kg pr. måned fortæller dig, at der tale om lineær vækst med en hældningskoefficient på 1.25.
V(x) = 1.25x + b, hvor x er antal måneder, V(x) er vægten målt i kg og b er personens vægt i kg ved kurens start.

I dit tilfælde er det ganske rigtig V(x) = 1.25x + 42.
Du skal så løse ligningen V(x) = 52 og får løsningen x = 8.
Hvis du tegne linjen, kan du tjekke.


Svar #2
04. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: betsem et udtryk for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.