Matematik

Eksponentiel funktion

06. marts 2018 af laupi4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ville i løse nedenstående opgave? Jeg har altid haft svært ved at skulle bestemme hvad de forskellige faktorer reelt betyder. Tusind tak på forhånd. 

Opgave: I Kulturministeriets udgivelse “Kulturpenge 2003” har man opgjort det årlige antal udsendelsestimer på DR TV. I en model kan udviklingen i det årlige antal udsendelsestimer som funktion af tiden beskrives ved f(t) = 2878 · 1,107t, hvor f(t) betegner det årlige antal udsendelsestimer til tiden t (målt i år efter 1990). Redegør hvad tallene 2878 og 1,107 fortæller om udviklingen i det årlige antal udsendelsestimer på DR TV.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2018 af PeterValberg

Prøv at kigge nærmere på denne side < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2018 af mathon

                        \small f(t)=2878\cdot1{.}107^{\, t}

det årlige antal udsendelsestimer i 1990 er 2878
fremskrivningsfaktoren er 1.107
vækstraten er 0.107=10.7%


Svar #3
06. marts 2018 af laupi4 (Slettet)

Tusind tak til jer begge! Men nu hvor fremskrivningsfaktoren er 1,107, hvad betyder det så reelt for sammenhængen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2018 af mathon

...at det årlige antal udsendelsestimer efter 1990 øges med 10.7%. - føres årligt frem med faktoren 1.107.


Svar #5
06. marts 2018 af laupi4 (Slettet)

Tusind tak! Det var meget hjælpsomt!


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.