Matematik

HJÆLP matematik...

07. marts 2018 af Kemibrugeren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej kan simpelthen ikke komme videre..

Opgave lyder:

En familie af funktioner 
fa(x)= x^3+3*x^2+(a+2)*x+2*a

Og jeg ved ikke hvordan, jeg skal gøre nedenstående:

Gør rede for, at grafen for enhver af funktionerne i familien går gennem punktet  P(-2, 0)

HJÆLP anyone


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af mathon

...fordi
                     4 + (a+2)(-2) + 2a = 4 - 2a - 4 + 2a = 0      \small \textup{uanset v\ae rdien af a.}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2018 af AMelev

Indsæt -2 for x i fa(x) og reducer.


Skriv et svar til: HJÆLP matematik...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.