Fysik

To biler kører med samme hastighed. Konstant acceleration

07. marts 2018 af theswanmaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med en fysik opgave hvor jeg skal udregne den tid samt distance mellem to biler. hvor den ene accelerere aA 0,70 m/s^2. Jeg tror jeg skal isolere t, men jeg er ikke den bedste til det.

Data: v0 = 54 km/h ; sAB = 0,30 km ; aA = 0,70 m/s2

a) Beregn den tid, der går, indtil bil A indhenter bil B.

b) Bereng den stræning bil A har kørt, når den indhenter bil B. Jeg ved hvilken formel jeg skal bruge men mangler bare tid. S = s0 + v0t + ½ * a *t2

c) Bereng farten af bil A, når den indhenter bil B. Er ikke helt sikker men tror det er v2 = v02 + 2 a Δs

Håber på en positiv melding fra jer

        


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2018 af peter lind

a) Du kunne nok have beskrevet opgaven mere klart: er afstanden fra A til B 0,30 km ? Så har du ½at2+v0t = v0*t +sAB. Løs den ligning

c) v = a*t+v0


Svar #2
07. marts 2018 af theswanmaster (Slettet)

Det kan jeg godt se at den ikke er helt nem at læse.

Distancen mellem bil A og bil B er 0,30 km

Jeg forstor ikke helt den ligning du har givet mig i a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2018 af peter lind

Jeg sætter s0 = 0 for A. Afstanden A har kørt er givet ved venstre side.  Højre side giver afstanden B har kørt  Dertil skal så adderes den ekstra vejlængde som B er foran altså  s0.


Svar #4
07. marts 2018 af theswanmaster (Slettet)

Ok. Men jeg mangler at finde tid til at få det formlen løst.

Svar #5
07. marts 2018 af theswanmaster (Slettet)

Jeg har nu fået udregnet tid Ved hjælp af t = √((s*2)/a))


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2018 af peter lind

Så kan du bare sætte det ind i den anden formel i #1


Skriv et svar til: To biler kører med samme hastighed. Konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.