Matematik

Streng aftagende funktion: Invertibel og eksistens af unik løsning

08. marts 2018 af pure07 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er midt i lang opgave og vil derfor ikke beskrrive opgaven, men kun den lille del jeg har besvær med at argumentere for.

Hvis en funktion f(x) positive og streng aftagende for alle reelle x-værdier kan man så godt kunkludere følgende:

(1) Den inverse funktion eksisterer

(2) For en given x værdi, x = x*, har ligningen f'( f(x*) )= x* en unik løsning

Jeg vil meget gerne have nogen argumenter med? Kan man evt argumentere ved en grafisk stiksering?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2018 af VandalS

(1) Du kan benytte https://en.wikipedia.org/wiki/Inverse_function_theorem

(2) Her er din notation ikke klar, men jeg gætter på at du søger følgende:

Hvis f:X \to Y har en invers funktion gælder det altid, at for en delmængde A \subseteq X er A \subseteq f^{-1}(f(A)).

Hvis f vides at være en injektiv funktion gælder den strengere sammenhæng A = f^{-1}(f(A))


Skriv et svar til: Streng aftagende funktion: Invertibel og eksistens af unik løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.