Matematik

eksponentiel vækst

08. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe!!!

Er igang med en opgave om regression. Er meget i tvivl om, jeg er på rette vej

har lavet en tabel og brugt cas-værktøjet. Ved ikke helt om jeg skal indsætte 1 eller 0

Det er opgave 7

Jeg vedhæfter opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af Mathias7878

Kan du vedhæfte som PDF i stedet for?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2018 af mathon

Din regression er forkert:

                                            \small f(x)=30{.}305727\cdot 1{.}1101^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2018 af mathon

                                           \small X_2=\frac{\log(2)}{\log(1{.}1101)}                                         


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2018 af mathon

                                           \small a=1{.}1101=1+r=1+p\cdot 10^{-2}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2018 af mathon

                                           \small 1+r_{5}=1{.}1101^5

                                           \small r_{5}=p_{5}\cdot 10^{-2}=(1{.}1101^5-1)

                                           \small p_{5}=(1{.}1101^5-1)\cdot 10^2

                                           


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2018 af AMelev

Hvor har du de y-værdier i tabellen fra? Du skal da bruge dem, der er angivet i opgaven.

De værdier, du har lagt ind ville give en lineær model.


Svar #7
08. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Tak for hjælpen

Jeg Kan ikke se hvad jeg gør forkert i min regression, jeg kan ikke får dit resultat af a og b

jeg sætter x=år 1.2.3.4.5.6.7.8,9

og y=opsparing

cas kommer med en fejl da den ikke godtager et 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2018 af AMelev

Se #6! Dine y-værdier er grebet ud af luften.

Når y-værdierne er forkerte, bliver modellen selvfølgelig også forkert.


Svar #9
08. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Nu tror jeg at jeg kan se det det er selvfølgelig de andre tal jeg skal bruge

Men tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. marts 2018 af mathon

        \small L1=\{0,1,2,3,4,5,6,7,8,9\}

        \small L2=\{30,34,37,42,46,51,57,63,69,78\}

        ExpReg L1,L2

        ShowStat


Svar #11
08. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Er nu kommet til opgave c

Hvor meget vokser indbetalingerne pr. år

kan se at du har ganget med 10, er det fordi det er over en ti-årig periode????

Kan ikke lige gennemskue din formel

Er det ikke sådan den beregnes 1,1101^1-1*100


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2018 af mathon

c)

\small \textup{\AA rlig procentisk v\ae kst:}
               \small a=1{.}1101=1+r=1+p\cdot 10^{-2}

               \small 1+p\cdot 10^{-2}=1{.}1101

               \small p\cdot 10^{-2}=0{.}1101

               \small p=0{.}1101\cdot 10^2=11.01


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. marts 2018 af AMelev

Det er en eksponentiel vækst, så indbetalingerne vokser nogenlunde med en fast procentsats/vækstrate om året.
Vækstraten r = a -1. Beregn den og skriv om til procent.

I oggaven spørges der om en femårig periode. Fremskrivningsfaktoren/grundtallet a angiver, at for hvert år skal der ganges med a.
Fremskrivningsfaktoren a5 for en femårig periode er derfor a5.
Vækstraten r5 for den femårige periode er dermed r5 = a5 - 1 = a5 - 1. Beregn og omskriv til procent.


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. marts 2018 af mathon

...som vist i #5


Svar #15
08. marts 2018 af Aprovst71 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.