Matematik

Regne med sandsynligheder

08. marts 2018 af Emma8608 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I matematik arbejder vi lige nu med de sider i kan se på den vedlagte fil. Mit spørgsmål er angående Opgave 5, både min klasse og selv min lærer kan ik finde ud af hvordan de kom fram til facit. Spørgsmålet lyder: Hvor mange spilmærker kan man forvente at vinde i 8000 spil? I lærerbogen står der facit er 7140, men der er ingen forklaring på hvordan facit blev 7140.

Vil være meget taknemmelig hvis en af jer kunne komme med en forklaring på hvorfor det giver 7140.

Alle de nødvendige informationer er på den vedhæftede fil som er et billede af siden i vores bog.

-Emma


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2018 af AMelev

3 Sjerner: 1·3·1 = 3 muligheder à 300 mærker
3 Klokker: 4·2·2  = 12 muligheder à 80 mærker
3 Blommer: 5·3·7 = 105 muligheder à 12 mærker
3 Appelsiner: 5·5·5  = 125 muligheder à 10 mærker
3 Kirsebær: 5·7·5 = 175 muligheder à 6 mærker
2 Klokker (og hvad som helt på sidste): 5·7·20  = 700 muligheder à 2 mærker

I alt giver det netop 7140.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Burde man ikke i den sidste regne det ud sådan her?

Tromle 1: kirsebær  Tromle 2: kirsebær  Tromle 3: noget andet end kirsebær

Man har jo allerede ovenover regnet på den mulighed med kirsebær på alle tre tromler.

Altså sådan her: 5/20 * 7/20 * 15/20 = 525/8000

Og er det egentlig et krav at de to kirsebær lander på tromle 1 og 2? Får man ikke gevinst hvis man har kirsebær på fx tromle 1 og 3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2018 af AMelev

Jo - der burde kun være 15 muligheder for den sidste med de to første kirsebær, men spørgsmålet lød på, hvordan svaret 7140 var fremkommet.

Og det skulle selvfølgelig være to kirsebær i det sidste (ikke to klokker). Iflg opgaveformuleringen skal det være kirsebær på de to første.


Skriv et svar til: Regne med sandsynligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.