Fysik

Den kritiske vinkel for totalrefleksion

08. marts 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opg:

En optisk fiber er lavet af to lag glas med et indbrudes brydningforhold på 0,85.

Bestem den kritiske vinkel for totalrefleksion.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2018 af peter lind

sin(i)/sin(b) = n = 0,85. Ved græsen er b=90º


Svar #2
13. marts 2018 af chiladak

Tak!! Men jeg er lidt i tvivl, når den kritiske vinkel for totalrefleksion skal findes, er det så b eller i vi finder?

Og kender jeg den anden tal værdi, kender jeg ikke blot n?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2018 af peter lind

En lysståle kan ikke brydes mere end 90º. Så grænsevinklen nås nå den brudte vinkel er dette. Hvis den indsatte indfaldsvinkel giver en større værdi er der ingen løsning til ligningen. Den bliver i stedet tibagekastet


Skriv et svar til: Den kritiske vinkel for totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.