Matematik

2. Gradsligning - Ledelinje

11. marts 2018 af M1l4d (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Er der nogen, der kan forklare mig, hvilken funktion ledelinjen har i en 2. gradsligning?

Jeg ved godt, hvordan formlen lyder, men jeg vil meget gerne vide, hvilken funktion den har samt et billede som muligvis kan understøtte :-)

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2018 af mathon

\small \textup{Andengradsfunktionens punkter P(x,y) er defineret med et bestemt forhold mellem afstanden til et fast punkt F}
\small \textup{ og afstanden til ledelinjen og kaldes et keglesnit K:}

                           \small K=\{P | \left | PF \right |=e\cdot \left | Pl \right |\}            \small \textup{hvor \textbf{l} er ledelinjen, \textbf{F} er et br\ae ndpunkt og \textbf{e} er forholdet kaldet ekscentriciteten.}

                         


Svar #2
11. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Har du muligvis et billede, så jeg bedre kan se det for mig ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2018 af AMelev

Prøv, om dette link kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Se animationen for neden her


Svar #5
11. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Tak for hjælpen, har forstået det nu :-)


Svar #6
11. marts 2018 af M1l4d (Slettet)

Det her er mit færdige produkt, hvis I mener der er noget der mangler eller kan finpudses, så må I med glæde sige det :-)


Skriv et svar til: 2. Gradsligning - Ledelinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.