Matematik

Funktioner

11. marts 2018 af bussemand12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I det følgende betragtes en model for en bestemt type af bevoksninger af ensartede planter. I modellen betegner w (målt i g) vægten af tørstoffet i den del af en plante, der er over jorden, d betegner antallet af planter pr. m^2 i den bevoksning, som planten tilhører, og h (målt i cm) betegner højden af planten. I modellen gælder:

w = 9670d^-1,49

h= 970d^-0,443

a) bestem w når d=4

b) benyt modellen til at bestemme vægten af tørstoffet i en plante, der er 100 cm høj

Det ville bare være perfekt hvis nogle kunne hjælpe mig på vej - især i den af anden del af opgaven (b) da den volder mig besvær

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2018 af mathon

Indsæt
                   \small \small \small d=\left ( \frac{970}{h} \right )^{\frac{1}{0{.}443}}\; \; \; i \; \; \; w=9670\cdot d^{-1{.}49}     


Svar #2
13. marts 2018 af bussemand12 (Slettet)

Kan du muligvis uddybe lidt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2018 af fosfor (Slettet)

b)    h=100 oplyses.
Dermed er der kun en ubekendt, d, i
  h= 970d^-0,443
som kan isoleres/solves.

Når du har fundet d er resten af opgaven en gentagelse af opgave a).


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.