Matematik

Mangler (

12. marts 2018 af Tardis221b (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal tegne grafen for N(t)=800/(1+99*e^-0.5t)|0<t<25

Men ligegyldigt hvordan jeg skriver det i nspire, siger den at jeg mangler en parentes, Hvor? Hvad? Hvordan skal jeg ellers skrive det op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2018 af Mathias7878

Har du prøvet at ændre alle t'erne til x'er?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2018 af Mathias7878

Og har du brugt det rigtige e?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2018 af AMelev

Læg lige et bille op af Nspire-indtastningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2018 af PeterValberg

prøv:

N(t)=800/(1+99*e^(-0.5t))|0<t<25

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
12. marts 2018 af Tardis221b (Slettet)

Har prøvet alle jeres forslag til ingen nytte dsv. Vedhæfter lige et billede.

Vedhæftet fil:nspire.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts 2018 af AMelev

Du blander tingene.
Enten skal du skrive exp(-0.5t) eller også skal du bruge e-funktionen fra matematikskabeloner.


Svar #7
12. marts 2018 af Tardis221b (Slettet)

Nu vil den godtage den, tak skæbnen. Den vil bare ikke tegne grafen. Har hivet og trukket i mine akser, zoomet ud til millionerne - niksen. Hilfe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2018 af Mathias7878

#7 det vist fordi TI-Nspire ikke umiddelbart kan finde ud af, når variablen er t. Man kan vist gøre et eller andet, så den kan med variablen t, men hvis du ændrer det hele til x burde det fungere.

- - -

 

 


Svar #9
12. marts 2018 af Tardis221b (Slettet)

Nope. Eller får en graf som sådan. Den har dog en hældning på 0, komplet flad, og det stemmer slet ikke overens med ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. marts 2018 af Mathias7878

Altså har du ændret alle t'erne til x'ere?

Prøv lige at smid et billede op.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-03-12 19-50-46.png


Svar #12
12. marts 2018 af Tardis221b (Slettet)

Vent, prøvede lige den klassiske tænd-og-slut metoden, og det fiksere vidst problemet ;)


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. marts 2018 af AMelev

Du skal i grafvinduet skrive N(x), da der står fx f1(x) =   .


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. marts 2018 af AMelev

Se vedhæftede. som  kommer i næste afdeling


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. marts 2018 af AMelev

Så er den her.

Vedhæftet fil:graf.JPG

Skriv et svar til: Mangler (

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.