Fysik

den kritiske vinkel for totalrefleksion

13. marts 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opg:

En optisk fiber er lavet af to lag glas med et indbrudes brydningforhold på 0,85.

Bestem den kritiske vinkel for totalrefleksion.

Jeg er godt klar over at jeg skal bruge formelen n=sin(i)/sin(b)

jeg kender jo n:0,85, men hvordan finder jeg frem til de andre værdier?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2018 af mathon

                            \frac{\sin\left ( i_{krit} \right )}{\sin(90\degree)}=0{.}85

                            i_{krit}=\sin^{-1}(0{.}85)


Skriv et svar til: den kritiske vinkel for totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.