Matematik

Logistisk vækst (Hjælp)

15. marts 2018 af Larxx - Niveau: A-niveau

Er denne opgave rigtig?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2018 af peter lind

Det er ikke rigtig det du skriver.

dy/(y+k) = dx  altså ikke dy/y = kdx

Den næste linje er bare mærkelig

Næste  linje er ok men derefter er det igen forkert

y +k = cex

Derefter skal du se på grænseværdien for x->-∞


Svar #3
18. marts 2018 af Larxx

Hvordan kommer jeg videre i opgaven ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2018 af peter lind

Ligningen (y+k) =dx er forkert. Du skal have dy((x+k) = dx

Du skal se på græseværdien for x->-∞. Hvad er den ?


Svar #6
18. marts 2018 af Larxx

Forstår det stadig ikke.

Dsværre


Svar #7
18. marts 2018 af Larxx

Kan du prøve og vise mig et par trin ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2018 af peter lind

for x-> -∞ får y mod k


Svar #9
18. marts 2018 af Larxx

Tak for du prøver, men går bare ikke ind på lystavlen, :/


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. marts 2018 af peter lind

Hvis x->-∞ går y mod -k(glemte desværre minustegnet i #8). Den nærmer sig altså  y=-k og kan komme vilkårlig tæt på. Det ses måske bedre på en graf, så lav en graf for funktionen


Svar #11
18. marts 2018 af Larxx

Nu forstår jeg måske bedre :). Vil lige prøve. venner tilbage med et svar 


Svar #12
18. marts 2018 af Larxx

Har fået løst opgaven :), men nu sidder jeg med en anden, Kan ikke rigtig komme videre med spørgsmål 2 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. marts 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. marts 2018 af peter lind

1) Det betyder at antallet til tiden t0 er 2000

2) Væksthastigheden er dN/dt så du skal indsætte N(t0) på højre side. Egentlig det du har sat som svar på 1)


Svar #15
18. marts 2018 af Larxx

Kan du prøve,at vise mig det?


Svar #16
18. marts 2018 af Larxx

0,5*2000(1-0,00002*2000)N(t)=960 ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. marts 2018 af peter lind

#7 Vise dig hvad ? #8 det er væksthastigheden til tiden t0


Svar #18
18. marts 2018 af Larxx

Der skal vel en formel ind som svar på spørgsmålet?  


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. marts 2018 af peter lind

Hvis det er spørgsmål 1 så nej


Svar #20
18. marts 2018 af Larxx

Når jeg kigger på facit skal  forskriften være  N(t)= 50000/1+49*e^-0,5t.

Så kan ikke rigtig komme videre med de to sidste spørgsmål 4 og 5. Skal nemlig afleverer den kl 23:59 


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.