Dansk

Head handler tekst om?

16. marts 2018 af Mia1p - Niveau: 10. klasse
Hej er der nogen der kan forklar mig hvad den her tekste handler om?
Jeg prøvet virkelig selv, men synes stadig den er svært at forstå.

Overvej "smart" hjem. For ti år siden havde de fleste hjem kun et fjernsyn og en computer. I dag viser forskning, at det gennemsnitlige britiske hjem har 7,4 internet-enheder, og det er bare "skærme", som f.eks. Smartphones, tv og tabletter.
I 2022 kunne det gennemsnitlige hjem indeholde så mange som 500 "smart" enheder. Vores hjemmedier og underholdningsapparater, apparater som komfurer og vaskemaskiner, transportteknologier som den tilsluttede bil, hjemme sikkerhed og miljøkontrol, vil alle blive tilsluttet trådløst.
Alle disse smarte enheder har knock-on effekter - forbundne biler, for eksempel gør os mere sikre på vejen, men har mange andre muligheder; Tesla arbejder på det næste skridt, selvkørende biler og deres indflydelse på industrier som logistik og parkering. Forestil dig hele bycentre uden behov for parkeringspladser, da de selvkørende biler blot leverer til en parkeringsplads uden for byen.
Vi har tilpasset utroligt hurtigt til at blive digitale personer. Vi gemmer vigtige personlige data i skyen og har gavn af at kunne få adgang til det fra hvor som helst via mobilenhed. Dropbox, Microsoft OneDrive og Google Drive har næsten en milliard brugere mellem dem.
En stor virkelige verden eksempel på, hvordan digital teknologi virkelig kan omdanne landskaber er Canny Quest i Irak. I et land, der lider af manglende infrastruktur og vedvarende politisk usikkerhed, kan borgerne få lønninger og pensionsudbetalinger ved hjælp af de nyeste mobilbetalteknologier. Dette er virkelig livsforandrende for mange mennesker selv i en meget vanskelig geografi og kontekst.


Som digitale individer er vi beføjet på måder, som ingen virkelig kunne have forudsagt. Vi interagerer allerede med kunstig intelligens i form af virtuelle assistenter, og kunstig intelligens vil fortsat have en stigende indflydelse på vores dagligdag. Andre teknologiske gennembrud vil også danne vores digitale selv. Det er allerede muligt at 3D-print kritiske produktionsstykker og alle slags nyttige gadgets til hjemmet, og det ser ud til at være stigende, som teknologien modnes.
Gør ikke fejl, det er en verdensomspændende omdannelse, ikke en tendens. Vi har absorberet teknologi i vores liv, og det styrer alt fra klare energinet i Skandinavien til mobilbank i fjerntliggende dele af Afrika. Vi elsker den lethed, bekvemmelighed og effektivitet, som teknologi bringer os, og som digitale individer er vi nu ændret uigenkaldeligt. Det eneste spørgsmål er nu "Så hvad er næste?"

Skriv et svar til: Head handler tekst om?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.